Comunicate de presă


Casa de Pensii schimbă modul de preluare al actelor din cauza apariției îmbolnăvirii cu covid în rândul angajaților

Începând de mâine 12.10.2021, actele se depun la Casa Județeană de Pensii Satu Mare prin poștă sau on-line, din cauza îmbolnăvirii unor angajați de COVID.

Detalii →

În atenția copiilor beneficiari de pensii de urmaș cu vârsta peste 16 ani

Copiii urmași în vârstă de peste 16 ani beneficiază de pensie de urmaș, în condițiile legii dacă urmează studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii.

Detalii →

Aproape 10000 de decizii emise de Casa Județeană de Pensii

Aflați în același număr ca și anul trecut, fără suplimentări de personal la această dată, angajații Casei Județene de Pensii Satu Mare, au emis aproape 10000 de decizii de pensii și indemnizații.

Detalii →

Documentele necesare stabilirii calității de beneficiar (copil) al O.G.nr. 105/1999, republicată, cu modificările și completările ulterioare

Documentele necesare stabilirii calității de beneficiar (copil) al O.G.nr. 105/1999, republicată, cu modificările și completările ulterioare sunt, după caz următoarele

Detalii →

În acest an, doar 317 persoane au primit decizii de încadrare în grad de invaliditate dintre cei 520 de sătmăreni care au fost expertizați

În ceea ce privește pensia de invaliditate precizăm că doar persoanele care au fost încadrate în grad de invaliditate printr-o decizie medicală emisă de către Comisia de Expertiză Medicală și care au vechime în muncă pot solicita înscrierea în pensie de invaliditate. În domeniul expertizei medicale și a recuperării capacității de muncă, în primele 5 luni ale anului 2021 au fost expertizate în vederea obținerii pensiei de invaliditate un număr de 520 de persoane. Dintre acestea, un număr de 203 persoane au primit decizii de neîncadrare în grad de invaliditate.

Detalii →

Casa Judeteană de Pensii atenționează persoanele care se prezintă la expertiză medicală

Deoarece se observă în ultimele luni creșterea numărul de pacienți care se prezintă la Cabinetele de Expertiză Medicală în vederea expertizării capacității de muncă, pentru a solicita ulterior acordarea pensiei de invaliditate, atenționăm solicitanții că, expertizarea va fi intransigentă și va ține cont atât de documentarul medical cât și de starea de sănătate a pacientului, astfel încât, să nu existe fisuri în sistem respectiv pensionări în grad de invaliditate nejustificate.

Detalii →